Tutireceptek.hu fejléc

Tészta húsgombóccal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg orsótészta
1 szelet (héja nélkül) toast kenyér
20-20 dkg darabolt paradicsom (konzerv) és darált sertéshús
1 tojássárgája
1-1 evőkanál reszelt parmezán sajt, citromhéj és finomra vágott petrezselyem
5 dkg mortadella
1 fej vöröshagyma
15 dkg kolbász
fél dl vörösbor
2 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
5 dkg parmezánforgács
bors


Elkészítés:
A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojássárgájával, a reszelt sajttal, a felaprított mortadellával meg a citromhéjjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és kis gombócokat formázunk belőle. A finomra vágott hagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombócokat, a felkarikázott kolbászt, és közepes lángon 15 percig pirítjuk, majd meglocsoljuk a borral és a húslevessel. Ráöntjük a darabolt paradicsomot, befedjük, és gyakran kevergetve 45 percig főzzük. Ha a leve elpárologna, pótoljuk. Közben forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy nagy tálban összeforgatjuk a húsgombócos mártással. Tányérokra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel és parmezánforgácsokkal.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legjobb palacsintatészta » Olcsó tésztasaláta » Gyors bögrés pizzatészta » Tekercses tésztaleves
» Vagdalt hús tésztában » Mozarellás tésztasaláta » Durum - tésztasaláta » Velencei tésztafánk
» Pizza alaptészta, IV. » Lusta pizzatészta » Tésztasaláta csirkemellel » Baconos-fűszeres tészta
» Karfiolos tészta » Sárkány tészta » Párizsis tészta » Toscana tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.