Tutireceptek.hu fejléc

Tészta tejszínnel és parmezánnal recept

Kategória:
 Tésztafélék
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
3-4 személyre

40 dkg tészta
2 evőkanál vaj v. margarin
3 dl főzőtejszín
5 dkg reszelt parmezán, plussz még a tálaláshoz
2 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldje
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg lobogó sós vízbe (lehet kevés olajat a főzőlébe tenni).
Olvasszunk vajat v. margarint egy nagy tűzálló tálba, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a sajt megolvad, a szósz besűrűsödik.
A tésztát szűrjük le és adjuk a szószhoz, tegyük hozzá a petrezselymet is. Közepes láng felett keverjük össze a tésztát és a szószt. A tetejét
(ízlés szerint borsozhatjuk)szórjuk meg még egy kis petrezselyemmel és reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Aki a csőbe sütöttet szereti, 180 fokon átsütheti, amíg a sajt megolvad.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: roni nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párom zöldséges tésztája » Húsos tészta osztrák módra » Cukkinis kagylótészta » Beigli tészta sütőporral
» Vadasmártás tésztával » Egyszerű pizzatészta » Incsi-fincsi tésztasali :) » Csirke vajas tésztában
» Sajtos sült tészta » Eperkrém rétestésztában » Kínai tészta 10 perces » Tészta nélküli sült túró
» Egyszerű tésztasaláta » Pudingos tészta » Piskótatészta/Egyszerűen » Sárgarépás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.