Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tészta tejszínnel és parmezánnal recept

Kategória:
 Tésztafélék
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
3-4 személyre

40 dkg tészta
2 evőkanál vaj v. margarin
3 dl főzőtejszín
5 dkg reszelt parmezán, plussz még a tálaláshoz
2 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldje
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg lobogó sós vízbe (lehet kevés olajat a főzőlébe tenni).
Olvasszunk vajat v. margarint egy nagy tűzálló tálba, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a sajt megolvad, a szósz besűrűsödik.
A tésztát szűrjük le és adjuk a szószhoz, tegyük hozzá a petrezselymet is. Közepes láng felett keverjük össze a tésztát és a szószt. A tetejét
(ízlés szerint borsozhatjuk)szórjuk meg még egy kis petrezselyemmel és reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Aki a csőbe sütöttet szereti, 180 fokon átsütheti, amíg a sajt megolvad.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: roni nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos tésztasaláta » Muci rakott mákos tésztája » Paradicsomos rakott tészta » Baklava nem rétestésztából
» Hűtőstészta » Piskótatészta/Egyszerűen » Cukkinis kagylótészta » Sajtos-medvehagymás tészta
» Géptészta » Kukoricás tésztasaláta » Lekváros kavart tészta » Káposztás virsli tésztában
» Az én darálós géptésztám » Édes tészta » Rakott tészta2 » Olasz sült tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.