Tutireceptek.hu fejléc

Ticinói burgonyás tál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
15 dkg szafaládé (virsli),
15 dkg szárazkolbász,
10 dkg főtt sonka,
10 dkg húsos császárszalonna,
1 egész tojás,
4 dkg liszt,
só,
bors,
diónyi vaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, káposztareszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük.
A szafaládé és a kolbász bőrét lehúzzuk, vékonyan felkarikázzuk; a sonkát és a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A felaprított húsféléket és a tojást a burgonyához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk - eredetileg sok borssal készül -, és vajjal kikent vaslábasba v. cserépedénybe (én jénaiban készítem) simítjuk.
Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220°C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul (45-60 perc).
Forrón tálaljuk, hagymasalátával vagy sok hagymával készült vegyes idénysalátával.

Tanácsok:
Laktató, kalóriadús étel; erős fizikai munkát végzők, kiéhezett síelők figyelmébe ajánlom!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás lángos » Burgonyás csirke » Orosz burgonyasaláta » Tonhalas burgonyasaláta
» Burgonyás-sajtos rúd » Tavaszi burgonyasaláta » Burgonyás túrópogácsa » Sajtos-burgonyás pogácsa
» Burgonyás piskóta » Burgonyás-tepsis csirke » Sajtos-burgonyás golyók » Burgonyás cukkinifasírt
» Halas burgonyás fasírt » Burgonyás pogácsa » Burgonyás sonkás muffin » Hagymás burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.