| Tina féle őszibarackos joghurttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 17-18 dkg babapiskóta, 15 dkg étcsokoládé, 30 g színtelen zselatin, 1 citrom leve, 25 dkg cukor(de ízlés szerint is ízesíthetjük), 1 l joghurt(ha lehet natúr joghurtot használjuk, de lehet ízesített joghurtot is), 1 doboz őszibarackbefőtt(én apró kockákra szoktam felvágni), 2.5 dl tejszín. kb.26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma Elkészítés: A babapiskótát összetörjük. A csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, majd összekeverjük az összetört babapiskótával. A kb.26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma karimáját olajjal megkenjük, majd belenyomkodjuk a babapiskótamasszát és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A citromlevet 5 ek. vízzel és a cukorral felforraljuk, majd rövid hűlés után feloldjuk benne a zselatint. Először 2-3 ek. joghurtot keverünk bele, végül az egészet a maradék joghurtba vegyítjük, és hűvös helyre teszük. A kemény habbá vert tejszínt a dermedő joghurtba forgatjuk. 6 ek. krémet a tortalapra simítunk, majd 1-2 őszibarack kivételével a 1/2 barackokat a krémre tesszük, majd ráhalmozzuk a maradék krémet, és legalább 5 órára hűtőbe állítjuk. Tanácsok: Ha alacsonyabb zsírtartalmú joghurtot és kevesebb tejszínhabot tesszünk bele, nem tartalmaz annyi kalóriát. Remélem ízleni fog. :)) A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |