Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tócsniba sült csírke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell (de bármilyen színhúsból is elkészíthető)
kb. 1 kg krumpli
1 tojás
2 dl tejföl
annyi liszt, amennyit a krumpli felvesz
fokhagyma bőven

bors
olaj

Elkészítés:
A húst szép szeletekre váguk, és finoman megsózzuk. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Vagyis tócsitésztát készítünk. A hússzeleteket meghempergetjük lisztben és belemártjuk a tésztába. Elég könnyen lefolyik róla, ezért gyorsan tegyük bele a felhevített olajba. Én az edényben felfelé néző felét ilyenkor még kicsit meg szoktam kenni a masszával, hogy mindenhol befedje a tészta. Nagyon erős lángon nem szabad sütni, mert előfordulhat, hogy a belül levő hús nem sül át. Szép pirosra sütjük, és idényjellegű salátával kínáljuk. Ha valaki köretet gondol még hozzá, ajánlhatom a rizi-bizit. Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés-kéksajtos csirke » Cordon bleu csirkemell » Borzas csirkemellfilé » Gombás rakott csirkee
» Csirke idényzöldséggel » Tejfölös csirkepörkölt » Csirkés egytál » Baconos-sajtos csirkemell
» Furcsa csirke. » Csirkemáj almával » Sertésszelet csirkemájjal » Lecsós -csirkemáj
» Sajtos csirkemell torta » Túrós csirkefasírt » Paprikás-kukoricás csirke » Padlizsános-lecsós csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.