Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojás tálon, vesével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg zsír,
30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese,
só,
bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
2,5 dl madeira mártás.

Elkészítés:
A vesét a pirításhoz előkészítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, közép-meleg sütőben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az előkészített vesét serpenyőben, nyílt láng felett, erős tűzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fűszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütőből kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáspástétom » Tojásos rántott leves » Tojásmentes csokis muffin » Tojáslevélkék
» Töltött tojás (garnélával) » Tojásos virsli » Zöldbadosabos tojás » Tojáslikőrös puncs
» Tojás reggeli » Paradicsom gombás tojással » Diós süti egy tojásból » Vendégváró rakott tojás
» Tojásos-kapros csirkemell » Andi tojás pástétomja » Currys tojás » Francia tojásleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.