Tutireceptek.hu fejléc

Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel ) recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 tojás
2 nagyobb gomba
1 nagyobb salotta hagyma
1 dl tejszín
3 cl konyak
bors

étolaj

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ekkor zsírjára sütjük, hozzálöttyintünk egy kis konyakot, ezzel flambírozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forraljuk és levesszük a tűzről. 4 kis hőálló edénykébe elosztjuk a gombát, mindegyikre ütünk egy tojást, majd meleg vízzel félig telt edénybe állítjuk őket. Az edény lefedjük és addig főzzük, amíg a tojás megfelelő állagú nem lesz.
Kruton-csíkokkal tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes túrós » Ünnepi borleves » Főtt tojás hagymapürével » Tojás grog
» Tejszínes csirkehús » Tojásos csirkemell » Sonkás töltött tojás » Tejszínes barackfagyi
» Csírás-tojásos egytálétel » Tejszínes-gombás csőtészta » Tejszínes csirkemell II. » Zöldbadosabos tojás
» Tojás sali » Gombás-tejszínes penne » Tojásos Mecsek saláta » Zsidó hagymás tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.