Tutireceptek.hu fejléc

Tojáskrém hideg szendvicsre recept

Kategória:
 Tojásételek
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
5 tojás, 1 evõkanál kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:
A megmosott tojásokat keményre fõzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fûszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált fõtt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól lehûtjük. Pirított kenyérszeletekre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (Nagyobb adagot is érdemes belõle készíteni, mert egy hétig biztosan eláll a hûtõszekrényben.)


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg húsos töltött alma » Tojáskrémes melegszendvics » Egyszerű tojáskrém » Hideg túrós
» Hideg csokoládéöntet » Hideg őszi zöldségleves » Hideg túrótorta » Hideg szederleves
» Hideg krumplileves » Hideg meggyleves mentával » Tojáskrémes szendvics » Hideg sonkás sajttekercs
» Lengyel hideg céklaleves » Ribizke lekvár hidegen » Aszpikos hidegtál » Hideg rebarbaraleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.