Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásleves laktatóbban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Olaj
Liszt
Foghagyma
Babérlevél

Ételízesítő
Pirospaprika
Víz
Tojás
Búzadara
Ecet

Elkészítés:
Sűrű, barna rántást készítek.Utolsó pillanatban beleteszek 2 egész babérlevelet, foghagymát vékony karikára vágva.
Tűzről levéve pirospaprika, ételízesítő bele. Felengedem 2 liter vízzel, 10 percig forralom.
Két tojást jól elkeverek egy tálkába, beleteszek 4-6 evőkanál búzadarát, pici sót, elkavarom.
Gyors kavarás mellett lassan csurgatom a fövő levesbe, kettőt rottyan, elzárom a gázt, és 2 evőkanál ecettel egyet kavarok rajta.
Forrón, kenyérrel fogyasztható.

Tanácsok:
Kifut, ha felengedés után nem figyelem, mint a tejet, Meg ha az ecetet még fövés közbe teszem bele.
Aki savanykásan szereti, még tehet ecetet a tányérba is.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boszniai tojásleves » Csurgatott tojásleves » Tojásleves 2 » Savanyú tojásleves
» Tojásleves másképp » Tojásleves » Húsvéti tojásleves » Galyasági tojásleves.
» Anyukám tojáslevese » Francia tojásleves » Póréhagyma leves » Hájas tészta másképp
» Karalábégaluska » Pacal gulyás » Francia hagymaleves » Szőlős ponty


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.