Tutireceptek.hu fejléc

Tökbél levesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db főzőtök kikapart belseje /magokkal együtt/
1 liter víz
1 púpozott evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, néhány szem egész köménymag
főtt tojás

Elkészítés:
A főzőtök kikapart belét kb. 1 liter vízben feltettem főzni, sóval, őrölt borssal, egész köménnyel ízesítettem.
Fél órányi főzés után leszűrtem, közben 1 púpozott evőkanálnyi tejfölt simára kevertem 1 csapott evőkanálnyi liszttel, majd szedtem rá a leszűrt léből, ezt is simára elkevertem.
Végül visszaöntöttem a tejfölös habarást a lébe, pár percig még forraltam.
Tálaláskor kockákra vágott főtt tojást adtam hozzá és kaporral szórtam meg a levest.

Tanácsok:
Jól kiegészítené még a levest néhány szem pirított tökmag, de nekem most nem volt itthon.

Fotó megtekinthető a naplóm 662. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc zöldséglevesem » Póréhagyma levesem » Az én brokkoli krémlevesem » Brokkolis zöldbablevesem
» Hagymalevesem » Sütőtöklevesem » Tartalmas levesem » Az én cukkini levesem
» Sütőtök levesem » Az Én meggylevesem » Fokhagymakrémlevesem » Köménymaglevesem
» Gombalevesem » Tökbél krémleves » Spenótlevesem » Tökbél leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.