Tutireceptek.hu fejléc

Tökfánk recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. főzőtök, 4 evőkanál finom liszt, 4 db. tojás, 5-6 szál kaporlevél, só. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, majd finoman legyaluljuk. Megszórjuk apróra vágott kaporlevéllel, sóval és 30-35 percig állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojássárgákat, jól összekeverjük, majd pár perc múlva a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Forró olajban evőkanálnyi nagyságú adagokban kisütjük.

Tanácsok:
Elkészíthető sütőtökből, karfiolból, patisszonból és cukkiniből is, de ekkor a kaporlevél elmarad.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott sütőtök » Rántott zeller » Rántott Sárgarépa » Sajtos spenótkrém
» Zöldséges zabpehelyfasírt » Párolt mángold » Rántott karfiol sajtmártással » Sajtos karfiol felfújt
» Tepsis krumpli kicsit másképp » Csőben sült zöldségek » Tejfölben sült burgonya » Rakott sült zöldség
» Fűszeres rakott gomba » Csőben sült burgonya » Zöldséges rakottkel » Zöldropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.