Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökfánk recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. főzőtök, 4 evőkanál finom liszt, 4 db. tojás, 5-6 szál kaporlevél, só. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, majd finoman legyaluljuk. Megszórjuk apróra vágott kaporlevéllel, sóval és 30-35 percig állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojássárgákat, jól összekeverjük, majd pár perc múlva a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Forró olajban evőkanálnyi nagyságú adagokban kisütjük.

Tanácsok:
Elkészíthető sütőtökből, karfiolból, patisszonból és cukkiniből is, de ekkor a kaporlevél elmarad.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött lilahagyma » Paradicsomos rakott cukkini » Szalonnás göngyölt zöldbab » Csalánmártás
» Töltött gomba a mikróból » Zöldséges tócsni » Juhtúrós rakott brokkoli » Fűszeres krumplitál
» Padlizsán sajttal az igazi » Gyors falafel » Karalábé töltve » Karfiol paradicsomos öntettel
» Karfiol sajttal » Gombapaprikás bográcsban » Paradicsomos padlizsán » Zöldségestekercs


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.