Tutireceptek.hu fejléc

Tökfőzelék: Update2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 db tök
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
csipetnyi erős paprika
ízlés szerint friss kapor, vagy szárított kaporlevél
1 csapott evőkanál vegeta
1-2 evőkanál tengeri só
4dl tejföl
kb. fél liter 1.5-ös tej

Elkészítés:
A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk, és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk, és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk, és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről, és megtréfáljuk némi pirospaprikával.
A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje.
Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük.

Tanácsok:
Javasolt köret: tükörtojás, sült virsli (részemről mindkettő).
Javasolt ital: száraz vörösbor.


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás legyezőtorta Update2 » Karfiolos tonhal Update2 » Tiramisu upd 1 » Finom epres madártej
» Diabetikus Kókuszgolyó » "Tegnapi torta" - U1 » Update 1 Gyümölcskenyér » Almás croissant 1
» Joghurtos túróturmix » Töltött cukkini (U 1) » Emese tarka kiflije » Virslis palacsinta
» U1 Fagyi Házilag! » Zserbó Emyke módjára » Update 1 Tőkehalmáj-saláta » Zabpelyhes buci


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.