Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töki pompos1 recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5o dkg liszt,
2 dl tejet,
3 db közepes főtt burgonya,
1 kk só, 1 kk cukor,
2,5 dkg élesztőt.
A tetejére: szalonna,
kolbász, bacon-szalonna,
4 -5dl tejföl,
3 cikk zúzott fokhagyma,
1-2 fej lilahagyma,
reszelt sajt (a hozzávalókat jó bőven kell tenni rá

Elkészítés:
A cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A burgonyát lereszeljük és a liszttel valamint a sóval összekeverjük majd hozzáadjuk az élesztős tejet és annyi vizet, hogy jó ruganyos tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük és lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk (nagy gáztepsi), majd lisztezett tepsibe rakjuk.Megszúrkáljuk villával és 180 fokos előmelegített sütőben 1o percig elősütjük. Közben a tejfölt és a zúzott fokhagymát összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele borst is. A fokhagymás tejfölt az elősütött tésztára kenjük, rádobáljuk a csíkokra vágott bacont (vagy másf fajta szalonnát), a karikára szelt lilahagymát, a kolbászt és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe további 20-30 percig sütjük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: picurka13


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis Berét » Csirkés tálka » Zsiványpecsenye római tálban » Tepsis hús krumplival
» Chilis bab Shephard módra » Betyár tarhonya bográcsban » Könnyű brassói » Brokkoli Mornay mártással
» Nyári káposzta húsgombóccal » Gombás tepsis burgonya » Fokhagymás csirkemáj » Húsos krumplikazal
» Rakott krumpli kicsit másképp » Chilli con carne » Húsos rakott kelbimbó » Serpenyős egytál


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.