Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökipompos recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3db közepes burgonya
2,5 dkg élesztő
1 kávés kanál só
2,5 dl langyosviz.
tetejére:
2 dl tejföl
3 gerezdfoghagyma
3 fej lilahagyma
20 dkg reszeltsajt
30-40 dkg főtt füstölt császárszalonna

Elkészítés:
'1.a meghámozott és felkockázott burgonyát sósvizben megfőzzük és még melegen összetörjük.
2.az élesztőt pici cukoral és a langyosvizzel felfutatjuk.
3. a összetörtburgonyát a futtatott élesztőt és a lisztet. a langyosvizzel izlészerint sózzuk és összeállitjuk . jól kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. majdha megkelt tüzhelynagyságu tepsibe szétnyomkodjuk. villával megszurkáljuk és előmelegitett sütőben 5-6 percig elősütjük. kivesszük és a tetejét megkenjük zuzott foghagymás tejföllel. rá tesszük a kockára vágott főtt füstölt császárszalonnát és a kockára vágott lila hagymát.és megszórjuk reszelt sajtal és a sütőben még ugy 10 15-percig készre sütjük mig a tetején meg nem barnul a sajt. kockára vágva tálaljuk.

Tanácsok:
csak a Főtt füstöltcsászár szalonna a legjobb hozzá. ez 6 személyre való.


A receptet beküldte: feketeerzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres-sajtos kelbimbó » Rakott karfiol másképp » Sült köles karfiollal » Cukkinis-sonkás rakott tészta
» Mustáros apróhús » Hamis rizottó zölden » Rakott fincsi zöldbab » Tarkababos egytál bulgurral
» Brokkolis fincsi tészta » Darált húsos rakott zöldségek » Cukkinisült » Fojtott hús tarjából
» Fokhagyma mártásom » Édes pörkölt - Japán recept » Római csirkemáj » Töltött paprika sülfe-főve


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.