Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökpörkölt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Spárgatök
Vöröshagyma
Fokhagyma
Zöldpaprika
Paradicsom
Só,
Bors
Őrölt pirospaprika
Zsiradék

Elkészítés:
A tököt a szokásos módon megtisztítjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon sóval pirítani kezdjük, közben a zöldpaprikát apró kockára vágjuk, s a piruló hagymához adjuk. A tököt kb. másfél centis kockákra daraboljuk, s a készülő pörköltalaphoz adjuk. Egy paradicsomot is apró kockákra vágunk, és a készülő ételhez adjuk. Szükség szerint kevés vizet is adjunk hozzá. Borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával fejezzük be a fűszerezést. Elég gyorsan elkészül. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük péppé a tököt. (Természetesen egyéb kedvenc, ideillő fűszereinket is használhatjuk. Érdemes kísérletezni.)
Az ételtársításra figyelő étkezéskor (90 napos diéta esetén is) zöldségnapon (keményítőnapon) főtt krumplit, tésztanapon (szénhidrátnapon) tarhonyát vagy nokedlit adhatunk mellé. Ehetünk hozzá bármilyen - pörkölthöz illő - salátát, savanyúságot is. Ezzel is javítjuk az egy étkezésen belül a semleges zöldségek arányát.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely gomba » Rántott hagymakarikák » Borsós egytál » Héjában sült burgonya
» Krokett gombás karfiolból » Nagyon finom Karfiolfasírt » Kaporszósz Emyke módjára » Hó végi borsófasírt
» Paradicsom gombás tojással » Zöldbab túróval » Túrós zöldséges torta » Rakott zöldségek
» Zöldbabos csirkepaprikás » Paradicsom rántva » Majonézes padlizsánkrém » Csőben sültbrokoli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.