Tutireceptek.hu fejléc

Tolnai sváb pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg. sertéshús, 6 dl. húsleves (lehet erőleves kockából is), fél dl. olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál paradicsompüré, 5-6 evőkanál liszt, só.

Elkészítés:
A fokhagymát összezúzzuk és a főzött húslevesbe (vagy a leveskockából készülőbe) tesszük és felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk,mindkét oldalát kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és lisztben megforgatjuk.Forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk fehéredésig, majd kiszedve lábosba rakjuk és felöntjük a fokhagymás húslével. Kevés levet kivéve elkeverjük a paradicsompürét és a léhez adjuk. Lassú tűzön készre főzzük, közben igyekezzünk, hogy a leve szószosra sikerüljön. Sült hasábburgonyával, friss salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos aprópecsenye » Vadas őzpecsenye » Krumplipecsenye 2 » Pecsenye jóasszony módon
» Galyasági aprópecsenye » Rozmaringos pecsenye » Cipóban sült pecsenye » Böllérpecsenye
» Cigánypecsenye II. » Rakott szűzpecsenye » Fogolypecsenye borókával » Almás pecsenye
» Kiadós pecsenye » Kímélő vasi pecsenye » Kurucpecsenye » Galyasági pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.