Tutireceptek.hu fejléc

Töltött alma (nagymamám receptjeiből) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 közepes alma
4 dkg dió
2 kávéskanál baracklekvár
1 dkg vaníliás cukor
1/2 közepes citrom
1 mokkáskanál rumaroma
1 tojásfehérje

Elkészítés:
Az almát megmosuk,magházát kiemeljük.Nem szükségesz meghámozni,csak ha betegnek,vagy kényesebb személynek készítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,óvatosan összekeverjük a darált dióval,baracklekvárral,vaníliás cukorral,rumaromával,a citrom reszelt héjjával és pár csepp citromlével.Az almákat megtöltjük és a tetejét egy pár szem durvára vágott dióval díszítjük.Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük.
Hidegen,vanília öntettel tálaljuk.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csillagtök » Töltött gombóc almával » Tonhallal töltött paprika » Töltött csirkecomb sajtal
» Sajttal töltött borjúrolád » Töltött gomba "Vera módra" » Túróval töltött csirkemell » Töltött tojás (egyszerű)
» Töltött tojástekercs » Gesztenyés töltött karaj » Töltött kínai kel » Töltött tojás
» Nagymamám cukros pogácsája » Hússal töltött cannelloni » Töltött kenyér másképp » Könnyed töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.