Tutireceptek.hu fejléc

Töltött burgonya - kolbászos recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 db burgonya (nagy)
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg gyulai kolbász
2 db főtt tojás
1 db tojás
1 csokor snidling
375 g tejföl
só ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük.
Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk.
A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk. A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk.
A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával, a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel. Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt. Az egészet jól összedolgozzuk.
Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva.
A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek.
A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl pirulni kezd.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol burgonyafőzelék » Párizsi burgonyasaláta » Bolognai töltött cukkini » Töltött cukkiniszeletek
» Hamis töltött káposzta. » Kolbásszal töltött paprika » Tejfeles paprikás burgonya » Töltött sült kifli
» Spenótos töltött tojás » Burgonyás lepény » Libanoni töltött zöldségek » Almával töltött fácán
» Könnyed töltött káposzta » Töltött mángold » Cserkész töltött burgonya » Sajttal töltött virsli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.