Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb burgonya
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma

bors
csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk.
A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt burgonyát.
Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a burgonyákat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje.
Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gomba sajttal » Túróval töltött alma » Sajttal töltött rizsgolyó » Töltött kenyér
» Töltött cukkiniszeletek » Töltött gombafejek II. » Mogyorós burgonyasaláta » Rakott savanyúkáposzta
» Karfiolos rakott burgonya » Töltött sült paradicsom » Szardellás töltött tojás » Fokhagymás sült burgonya
» Rántott burgonya » Párolt lilakáposzta » Erdélyi töltött csirke » Bajor rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.