Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csirkemell mustáros mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé,
8 dkg vaj,
1 fej fej vöröshagyma, 3 evőkanál mustár,
15 dkg reszelt Pannónia sajt,
2 evőkanál finomra vágott snidling,
Zeller és petrezselyemzöld,
1 csipet őrölt tárkony,
2 evőkanál liszt,
3 dl tyúkhúsleves (leveskockából),
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl tejszín,
Bors,
Só.

Elkészítés:
A csirkemellet hosszában felszúrjuk úgy, hogy a tölteléket bele tudjuk helyezni. 2 dkg vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A mustár felét összekeverjük a reszelt sajttal, a zöldfűszerekkel és a párolt hagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. Ezzel megtöltjük a filéket, a nyílásokat pedig hústűvel összetűzzük. A töltött húst lisztbe forgatjuk, majd vajon elősütjük. Ezután a húslevessel felöntjük, puhára pároljuk, végül a lábasból kivesszük. A keményítőt kevés vízben feloldjuk, majd a levesbe keverjük, és összefőzzük. 2 perccel a főzés vége előtt hozzáöntjük a bort, a tejszínt és a maradék mustárt is belekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, összemelegítjük és a töltött húsokra locsoljuk.

Tanácsok:
Tipp:
5 dkg pirított baconnal és fél fej vöröshagymával még ízletesebbé tehetjük a mártást.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós csirkemell » Töltött keksz II. » Tejszines sajtoscsirkemell » Töltött karaj, másképpen
» Töltött gömb cukkinik » Sajtbundás csirkemell » Töltött cukkíni.... » Almás, sajtos csirkemell
» Galyasági töltött paprika » Töltött burgonya tepsiben » Bakonyi csirkemell 2. » Túróval töltött narancs
» Sült töltöttpaprika » Töltött finom cukkini » Juhtúróval töltött pogácsa » Tejszínes csirkemell II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.