Tutireceptek.hu fejléc

Töltött dagadó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-1 nagyobbacska, jóképességű dagadó
Töltelékhez:
1 db tojás
2 db szikkadt zsemle
1 csokor petrezselyemzöld
2 db csirkemáj
1 db májkrém
Só, bors
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
Olaj
Pirospaprika

Elkészítés:
A dagadón késsel és fakanál segítségével készítünk hosszában egy zsebet, amibe megy a töltelék.
A vöröshagymát aprítás után megdinszteljük pici olajon és megszórjuk pirospaprikáva, majd rádobjuk a szeletelt, megtisztított gombát, sózzuk (gyakorlatilag gombapörköltet készítünk) A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, a zsemléket előtte vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a csirkemájakat megkapargatjuk. Sózuk, borsozzuk, ízlés szerint. Belekerül a gomba, a tojás, majd az egészet összedolgozzuk. Kicsit hagyjuk állni, majd beletöltjük. Ha több a töltelékünk, azt alufóliába tekercselve, mint egy nagyobb szaloncukor mellétesszük és együtt sütjük.

Tanácsok:
A sütési idő a dagadó nagyságától függ :)
Több májat ne rakjunk bele, mert könnyen megkeseredik.
Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy a leírtak alapján tűnik.
Burgonya köret passzol hozzá leginkább és kovi ubi.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött franciakenyér » Pudinggal töltött kalács » Töltött kifli » Áfonyával töltött alma
» Töltött őszibarack » Töltött szilva köntösben » Túróval töltött fánk » Töltött gombafejek II.
» Gyömölcsös töltött kifli » Töltött füge » Madra töltött káposztája » Töltött tojás paleosan
» Töltött-rántott paprika » Sajtos töltött zeller » Csirkehússal töltött alma » Sült töltött birsalma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.