Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gomba "Vera módra" recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg gomba
1/2 doboz zöldhagymás vajkrém (mindegy milyen márka)
2-3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kevés májkrém
1 db zsemle
1 db tojás
1 db tömlős juhtúró
olíva olaj
1 cs. tejszínes csirkesült alap (Maggi)
fűszerek: vegeta, bors, fokhagyma, só, majoránna...

Elkészítés:
A megtisztított gomba szárát kitörjük, a szebbeket jénaiba rakjuk. A gombaszárakat apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát és zsírjára pirítjuk, majd fűszerezzük. A felét kivesszük, lehűtjük, a másik felébe belerakjuk a fél doboz vajkrémet és felöntjük a tejszínnel kikevert alappal. A kihűtött gomba felét elkeverjük a juhtúróval, és a borsozott gombafejekbe töltjük. A másik felét összekeverjük a májkrémmel és a többi hozzávalóval, kevés zsemlemorzsát szórunk bele és beletöltjük a maradék üres gombába. A gombaszószt a betöltött gombára öntjük, meglocsoljuk pici olíva olajjal és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Berakjuk a sütőbe és összesütjük, majd megpirítjuk rajta a sajtot.
Tálaláskor kifőtt tésztával és a szósszal együtt tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött füge » Gombagulyás » Töltött bundás » Sajtos gombás csirkemell
» Gombával rakott kel » Töltött ropogós pogácsa » Sonkával töltött tojás » Fonott, töltött kalács
» Gyömölcsös töltött kifli » Gombás felfújt » Almás töltött karaj » Töltött sertéssült
» Gombás sertésragu » Gombás csirke másképpen » Gombás alagút » Gombás mártás húsokhoz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.