Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gomba "Vera módra" recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg gomba
1/2 doboz zöldhagymás vajkrém (mindegy milyen márka)
2-3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kevés májkrém
1 db zsemle
1 db tojás
1 db tömlős juhtúró
olíva olaj
1 cs. tejszínes csirkesült alap (Maggi)
fűszerek: vegeta, bors, fokhagyma, só, majoránna...

Elkészítés:
A megtisztított gomba szárát kitörjük, a szebbeket jénaiba rakjuk. A gombaszárakat apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát és zsírjára pirítjuk, majd fűszerezzük. A felét kivesszük, lehűtjük, a másik felébe belerakjuk a fél doboz vajkrémet és felöntjük a tejszínnel kikevert alappal. A kihűtött gomba felét elkeverjük a juhtúróval, és a borsozott gombafejekbe töltjük. A másik felét összekeverjük a májkrémmel és a többi hozzávalóval, kevés zsemlemorzsát szórunk bele és beletöltjük a maradék üres gombába. A gombaszószt a betöltött gombára öntjük, meglocsoljuk pici olíva olajjal és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Berakjuk a sütőbe és összesütjük, majd megpirítjuk rajta a sajtot.
Tálaláskor kifőtt tésztával és a szósszal együtt tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás tészta » Töltött ropogós pogácsák » Töltött libanyak » Húsvéti töltött burgonya
» Töltött karalábé » Csirkemájjal töltött cékla » Gombás, zöldséges husi » Csirkehúsos gombás fasírt
» Svéd gombasaláta II. » Töltött tojástekercs » Töltött zsömle » Gombás-sajtos krumplitál
» Rizottó gombásan » Borsóval töltött karaj » Töltött padlizsán » Csirkemájjal töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.