Tutireceptek.hu fejléc

Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 vastagabb szelet karaj
3-6 szelet sonka
reszelt sajt
leveles spenót
koktélparadicsom
újhagyma

bors
oregánó vagy bazsalikom
A bundázáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vastagabbra vágott karajszeleteket egészen vékonyra és jó nagyra kiklopfolom. Mindkét oldalát megsózom, és a közepükre teszek egy kevés leveles-vágott spenótot, reszelt sajtot, fél szelet sonkát, újhagymát, félbevágott koktélparadicsomot. Meghintem őrölt borssal és oregánóval, majd a széleit behajtom és felgöngyölöm, hústűvel megtűzöm (jobb mint a fogpiszkáló, mert hosszabb és nem törik el), ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom.

Bőséges, közepesen meleg olajban megsütöm. (Ne legyen forró az olaj, mert akkor a közepe nem sül át.)

Köretként karikára vágott sült burgonyát, hagymakarikát és nyári salátát (kigyóubi, paradicsom, paprika, lilahagyma ecetes, cukros, bazsalikomos lében) kínálok.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsós karaj » Rakott karaj katamamamódra » Padlizsán sajttal az igazi » Karaj sütve
» Juhsajttal töltött paprika » Göngyölt gombás karaj: » Rakott kel sajttal » Fóliában sült karaj
» Karaj sonkaraguval » Szabolcsi karaj » Sajttal töltött krumpli » Sajttál
» Baconos karaj » Csicsóka gomolyasajttal » Sonkával töltött batyu » Sütőtökkrémleves sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.