Tutireceptek.hu fejléc

Töltött keksz II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- két csomag Albert keksz
a krémhez:
- 5 dkg étkezési keményítő
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl rum
- 20 dkg margarin (vagy vaj)
- 3 dl tej

Elkészítés:
A keményítőt és a kakaóport elkeverjük pici tejben, a többi tejet forraljuk. A cukrot közben karamellizáljuk, majd a forró(!) tejet hozzáöntjük. Ha simára kevertük, forrás közben hozzáadjuk a maradék tejet (a keményítővel és a kakaóval), sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint.
A krémet valamelyest kihűtjük, majd megkenjük vele a kekszeket, és így egymáshoz ragasztjuk őket.
A kész kekszrudat (vagy rudakat) egy napig hűtőben érleljük(hogy puhuljon a keksz a krémtől), majd ferdén szeleteljük föl.

Tanácsok:
- a karamellhez feltétlenül forrón adjuk a tejet, mert egyébként megszilárdul a karamell, és nem tudjuk elkeverni
- étkezési keményítővel finomabb állagú krémet kapunk, mintha liszttel csinálnánk


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keksz tekercs » Toledói töltött csirke » Töltött paradicsom » Könnyű keksz szalámi
» Péter töltött káposztája » Keksz és alma » Foltos kekszes süti » Rizzsel töltött paprika
» Töltött párnácskák » Keksz torta » Töltött májas tojások » Rizzsel töltött póréhagyma
» Töltött pulyka Éva módra » Kekszszalámi » Diós nutellás kekszgolyó » Amerikai csokis keksz


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.