Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött narancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy narancs,
2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer),
2 teáskanál pudingpor,
2 tojás,
3 centiliter narancslikőr,
2 mokkáskanál reszelt narancshéj,
csipet só

Elkészítés:
A sütőt közepes hőfokra (200 fokra) előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom. A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga héjat lereszelem. A narancsok húsát kivájom, a hártyákat is eltávolítom. (A narancskehely alsó részéből hajszálvékony lapot levágok, hogy ne billegjen.) A narancshúst apróra vágom (nem baj, ha szecska és lé lesz belőle).

A tojássárgát a cukorral (édesítővel), sóval és pudingporral kikeverem, majd apránként hozzáadom a narancslikőrt. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, a kivájt narancshúst és a narancs kicsorgó levét. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a narancsokba. Tepsibe 3 ujjnyi vizet töltök, és a megtöltött narancsokat beleteszem. A forró sütőben 20-25 percig gőzölöm, és melegen tálalom.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos sertésszűz » Töltött tojás Emyke módra » Nyári töltött káposzta » Töltött sült krumpli
» Narancsos sajtkoktél » Csokis-narancsos csoda » Csirkemájjal töltött gomba » Narancslekvár cukkíniből
» Töltött krumplis fánk » Citromos-narancsos tea » Borban sült töltött hús » Töltött párizsiszeletek
» Túrós töltött karalábé » Töltött gombafejek II. » Gesztenyés töltött karaj » Hússal töltött cannelloni


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.