Tutireceptek.hu fejléc

Töltött narancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy narancs,
2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer),
2 teáskanál pudingpor,
2 tojás,
3 centiliter narancslikőr,
2 mokkáskanál reszelt narancshéj,
csipet só

Elkészítés:
A sütőt közepes hőfokra (200 fokra) előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom. A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga héjat lereszelem. A narancsok húsát kivájom, a hártyákat is eltávolítom. (A narancskehely alsó részéből hajszálvékony lapot levágok, hogy ne billegjen.) A narancshúst apróra vágom (nem baj, ha szecska és lé lesz belőle).

A tojássárgát a cukorral (édesítővel), sóval és pudingporral kikeverem, majd apránként hozzáadom a narancslikőrt. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, a kivájt narancshúst és a narancs kicsorgó levét. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a narancsokba. Tepsibe 3 ujjnyi vizet töltök, és a megtöltött narancsokat beleteszem. A forró sütőben 20-25 percig gőzölöm, és melegen tálalom.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sertéskaraj » Gyulai töltött karaj » Narancslé » Töltött fasírozott
» Narancspuncs » Narancstorta II. » Töltött túrókalács » Túróval töltött gombafejek
» Sonkával töltött kenyérke » Narancsos grízpuding » Töltött karaj liza módra » Hideg töltött sárgarépa
» Sajttal töltött körte » Töltött gombóc almával » Nyári töltött cukkíni » Fahéjas narancs likőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.