Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött ropogós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

1 cs. mélyhűtött leveles tészta ( 50-60 dkg)
1 tojás
25 dkg kenhető krémsajt
1/4 t.kan.őrölt bors
1 e. kan. tej
1 e.kan. reszelt torma
20 dkg gépsonka
metélőhagyma
5 dkg szeletelt mandula
pirospaprika(törött )

Elkészítés:

Szobahőmérsékleten felengedjük annyira a tésztát, hogy nyújtható legyen.( ne túl lágyra!)
Lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra, pogácsaformával kiszaggatjuk.
Tetejüket kissé felvert tojással megkenjük.
Előmelegített, forró sütőben kisütjük ( kb.15 perc), s kihűtjük.
A sajtot,tejet,tormát,borsot, s az apróra vágott sonkát összekeverjük.
A pogácsákat ketté vágjuk,az alsó felét megkenjük, megszórjuk metélőhagymával, s pár szelet mandulával.
Rátesszük a tetejét, s pirospaprikával picit megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós hússal töltött alma » Ropogós hólabda » Leveles zsíros pogácsa » Húsos töltött gomba
» Húsvéti töltött burgonya » Zsúr pogácsa » Gombával töltött tojás » Ropogós karfiol mártással
» Ardói töltött karaj. » Ropogós cukkinichips » Toledói töltött csirke » Töltött vaniliás kifli
» Főzött sajtos pogácsa » Töltött kagylótészta » Töltött libanyak » Elzászi töltött dagadó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.