| Töltött sonkatekercs bundában. receptEgytálételek Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka 2 dl tej 1 nagyobb savanykás alma 8 hajszálvékony szelet óvári sajt 1 kis fej vöröshagyma 1 tojás 8 szem szegfüszeg 5 dkg liszt só őrölt bors bő olaj a sütéshez Elkészítés: 1. A nyers sonkaszeleteket előző nap áztassa tejbe, takarja le, tegye a sütőbe. Felhasználáskor a sonkát vegye ki a tejből, csepegtesse le, szórja meg borssal. 2. Az almát hámozza meg, csumázza ki és vágja 8 karikára. A megtisztított vöröshagymából szintén vágjon 8 karikát. 3. Minden sonkaszeletre fektessen egy almakarikát, majd egy szelet sajtot, tegyen rá egy hagymakarikát is. A hagymába szúrjon bele egy szem szegfűszeget, sózza meg, majd a sonkát göngyölje össze. (Hogy ne essen szét, szúrja át fogvájóval, de tálalás előtt húzza ki.) Forgassa meg a lisztben. 4. A sonka áztatásához használt tejből 1 decinyit keverjen össze a felvert tojással, és mártsa meg benne a töltött sonkát. Ezután ismét forgassa a lisztbe, végül a tejes tojásban ismét megmártva, 170 C-fokra felhevített olajban 5-7 perc alatt süsse pirosra. Csepegtesse le róla az olajat és tálalja. Melegen, tormamártással az igazi. Tanácsok: Hamar kész, kivétel, hogy egy napig kell áztatni. Aki nem tudná a tormamártás hogyan készül: 5 dkg felforrósított vajban pirítson világosra 5 dkg lisztet, öntse fel 5 dl húslevessel (kockából). Frissen reszelt (vagy készen kapoható ecetes) tormával, sóval, őrölt fehér borssal ízesítse. JÓ ÉTVÁGYAT!!! Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 410 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |