Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött-sült burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 közepes burgonya,
125 g májaskrém/májkrém,
2 db tojás,
1-2 tk mustár,
1-2 tk ketchup,
1-2 tk majonéz,
só,
metélőhagyma/zöldhagyma,
reszelt sajt.

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mossuk meg a krumplikat és tegyük kiolajozott tepsibe. Süssük őket, míg teljesen meg nem puhulnak (kb. 40-60 perc krumplifajtától függően).
2. Közben készítsük el a tölteléket: Főzzük keményre a 2 tojást. Egy tálban keverjük össze a májaskrémet a felaprított snidlinggel, a ketchuppal, mustárral, majonézzel. Mikor kész a tojás, aprítsuk kockákra és ezt is keverjük a masszához.
3. Mikor megsültek a krumplik, vágjuk le a tetejüket hosszában. Kaparjuk ki teáskanállal a belsejüket és keverjük a májkrémes masszához. Ízlés szerint sózzuk meg a krémet és a krumplik belsejét. Töltsük meg a krumplikat púposan és szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal.
4. Tegyük vissza a krumplikat a tepsire és süssük kb. 15 percig 180 fokon. Friss salátával, v. paradicsommal, v./és paprikával tálaljuk.


A receptet beküldte: leti80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zelleres burgonyapüré » Burgonyás kenyér » Burgonya Pékné módra » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Rakott hagymás burgonya » Fürj burgonyafészken » Tavaszi burgonya vacsora » Burgonyás pite lazaccal
» Juhtúrós burgonya » Zöldséges burgonya leves » Zöldséges burgonyarolád » Káposztás burgonyaleves
» Burgonyapüré-torta » Köményes burgonya » Kaviár burgonya-fészekben » Burgonyaleves korianderrel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.