Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött, tepsiben sült krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
krumpli,
olaj,
só,
hagyma,
sajt,
szalonna,
sonka,
kolbász.

Elkészítés:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.

A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.

Tanácsok:
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött káposzta Ági módra » Brokkolis krumpligombóc » Különleges töltött borda » Steak krumpli
» Töltött túrópalacsinta » Káposztával töltött zsemle » Sonkával töltött burgonya. » Borban sült töltött hús
» Töltött hal » Gombás töltött tök » Töltött sertésborda » Töltött papucs
» Bécsi krumplisaláta » Krumplilé leves... » Afrikai harcsa tepsiben » Krumplifuta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.