Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tojás - Kaszinótojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 személyre:
8 tojás
1 evõkanál szardella-paszta
1 evõkanál mustár
2 evõkanál tejföl
2 dl tartár mártás

bors

Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízzel le kell hûteni és a héjától megszabadítani. A sárgáját kivesszük (úgy, hogy a tojás alsó, szélesebbik felérõl egy szeletet levágunk), majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, mustárt, tejfölt, borsot, sót. A jól kikevert krémet a tojásfehérjék üregébe töltjük és a megtöltött tojásokat salátára téve, tartármártással nyakonöntve kínáljuk.

Tanácsok:
Lehet úgy is, hogy egyszerûen ketté vágjuk a tojást és mind a 2 felét megtöltjük.

Az egyszerûbb változat az, hogy a kikapart sárgáját pástétommal/májkrémmel/ keverjük össze, majd simán majonézzel öntjük le. Díszíteni petrezselyemlevelekkel, paprikÎval lehet. Szerintem ennek az ételnek is csak a fantázia és az ízlés szabhat határt.


A receptet beküldte: tigirl18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás (egyszerű) » Gombás, tükörtojásos tarja » Sült töltöttpaprika » Zöldborsós tojásragu
» Töltött sült alma » Majonézes tojássaláta » Tojásos meleg szendvics » Tojásfészek
» Töltött olasz tésztahajók » Hideg töltött saláta » Húsvéti tojástorta » Sonkával töltött tojás
» Töltött fogoly » Töltött cukkini sajttal » Spenótkrémes töltött tojás » Tojással töltött karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.