Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas-kukoricás lepény recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
450 g főtt krumpli
20 dkg kockázott bacon
1 csokor újhagyma
½ konzerv kukorica
3 kisebb doboz tonhalkonzerv
1 tojás
egy csokor petrezselyem

bors
olaj
kevés liszt

Elkészítés:
A főtt krumplit villával összetöröm és hűlni hagyom.
Közben kevés olajon ropogósra sütöm a felkockázott bacont, rádobom az apróra vágott újhagymát és megpirítom. Ráöntöm a kukoricát, sózom, borsozom, megkeverem és lehűtöm. Ha kihűlt, az összetört krumplihoz öntöm a hagymás alapot, beleteszem a lecsöpögtetett halat, az apróra vágott petrezselymet és egy tojást, majd óvatosan összekeverem.
Vizes kézzel pogácsákat formázok a masszából és lisztbe forgatva egy tálcára rakosgatom őket. Ezután legalább egy órát a hűtőben pihentetem, majd kevés olajon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyós lepény » Meggyes-túrós lepény » Meggyes lepény Ági módra » Húsos lepény
» Töröklepény » Túrós lepény eperöntettel » Anna Almás lepénye » Fahéjas krumplis lepény
» Sonkás-hagymás lepény » Sütőtökös lepény » Burgonyás lepény » Kapros-túrós lepény
» Cukros túrós lepény » Egreses lepény » Alj nélküli túrós lepény » Bácskai almáslepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.