Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas-kukoricás lepény recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
450 g főtt krumpli
20 dkg kockázott bacon
1 csokor újhagyma
½ konzerv kukorica
3 kisebb doboz tonhalkonzerv
1 tojás
egy csokor petrezselyem

bors
olaj
kevés liszt

Elkészítés:
A főtt krumplit villával összetöröm és hűlni hagyom.
Közben kevés olajon ropogósra sütöm a felkockázott bacont, rádobom az apróra vágott újhagymát és megpirítom. Ráöntöm a kukoricát, sózom, borsozom, megkeverem és lehűtöm. Ha kihűlt, az összetört krumplihoz öntöm a hagymás alapot, beleteszem a lecsöpögtetett halat, az apróra vágott petrezselymet és egy tojást, majd óvatosan összekeverem.
Vizes kézzel pogácsákat formázok a masszából és lisztbe forgatva egy tálcára rakosgatom őket. Ezután legalább egy órát a hűtőben pihentetem, majd kevés olajon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egreses lepény » Mandulás-Almás Lepény » Csokoládés lepény » Gombaragu krumplilepényen
» Finom túrós lepény » Class szilvás lepény » Meggyes-túrós lepény » Fahéjas krumplis lepény
» Anyós lepény » Patisszon lepény » Burgonyás lepény » Reform almás lepény
» Chillis lepényke » Gombás-hagymás lepény » Kongói lepény anyós módra » Kapros-túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.