Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tormalevélben párolt/grillezett hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
10 db keszeg vagy kárász (közepes nagyságú)
10 db tormalevél - akkorák, hogy bele tekerhető legyen 1 db hal)
vegeta,
4 csokor újhagyma,
3 evőkanál mustár,
1 kávéskanál színesbors,
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A halakat megtisztítom, beirdalom (kb. 1,5 cm távolságra legyenek a bevágások)
vegetával megszórom,
Az újhagymának csak az alsó részét használom fel, a zöldje nem kell. Karikára vágom.
3 evőkanál mustárt, 1 kávéskanál színesborsot, a zúzott fokhagymát, újhagymát összekeverem egymással és ebbe a keverékbe beleforgatom a halakat, a hűtőbe 1 éjszakára félreteszem összeérlelődni.
Másnap a halakat egyenként belecsavarom a tormalevelekbe, majd alufóliába is.
A grillrácson kb. 10 percig párolom, majd kiveszem a fóliából és rácson ropogósra sütöm.

Tanácsok:
Illik hozzá a frissen elkészített fejessalátia, majonéz.
Aki szokott grillezni, annak nem kunsztos elkészíteni.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: min. kcal
Szénhidráttartalom: min. gramm
Zsírtartalom: min gramm

A receptet beküldte: chippolino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós halszeletek » Zöldfűszeres hal » Sajtos ponty tepsiben » Túrós tonhalkrém
» Lecsós ponty » Fűszeres halsült » Kefirben párolt ponty » Brokkolis lazac
» Tojásos tonhal » Jellegzetes krémes sütemény » A legolcsóbb hókifli » Krémes-csokoládés muffin
» Juhtúrós rakott csirke » Sonkáskrém » Birkahúsos kukoricakása » Rebarbara leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.