Tutireceptek.hu fejléc

Torontáli fasírt sertéshússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg. darált sertéshús ( tarja, comb, lapocka), 2 db. száraz zsemle, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db. tojás. Ízlés szerint őrölt köménymag, őrölt fekete bors, l kiskanál morzsolt csombor, 1 kiskanál morzsolt tárkony,1 evőkanálnyi édes-nemes fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A száraz zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.A sertéshúst kétszer is ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szétnyomkodott zsemléket, ízlés szerint a őrölt fűszerköményt, az őrölt borsot,sót. Szükség szerinti mennyiségben hozzátesszük a morzsolt csombort, tárkonyt, az édes-nemes fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az elkevert tojást is, majd az egészet alaposan összekeverjük. Hűvös helyen 20-25 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagságú hengereket formálunk a masszából, amit kb. 10-12 centiméteres hosszúságúra darabolunk és forró olajban ropogósra sütjük. Burgonyakrokettel, burgonyapürével, puliszkával és savanyú káposzta salátával kínáljuk.

Tanácsok:
Nyáron a morzsolt csombor (borsikafű) és tárkony helyett apróra vágott levélkéket is használhatunk.Általában birka és ürü húsból készítették, ünnepi alkalmakkor.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykafasirt » Tojással töltött fasírt » Marhahúsos fasírtpogácsa » Spenót fasírt
» Nagyon finom Karfiolfasírt » Fasírtos álom » Zöldség fasírt » Fasírt túróból
» Fázós fasírt » Amerikai töltött fasirt 2 » Török fasírt » Töltött fasírt
» Gombás fasírtpogácsa » Zsemle-fasírt » Fasirt falatkák » Baconban sült fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.