Tutireceptek.hu fejléc

Torta citromhabbal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 l hulala tejszín
3 ek cukor
1 cs habfixáló
1 nagy tejföl
40 dkg babapiskóta/vagy saját készítésű piskóta
1 citrom reszelt héja és leve
tejben feloldva egy csomag vaníliás cukor
tetejére csokidara/tortadara

Elkészítés:
A babapiskóták felét a tejbe áztatjuk és egy nagy tál aljába vagy egy tortaformába helyezzük. Ha magunk készítjük a piskótát akkor kis darabokra tördeljük vagy vágjuk, kibéleljük vele a tálat vagy a formát és megöntözzük egy kevés tejjel. A krémhez a cukrot, tejszínt és a habfixálót kemény habbá verjük (ez körülbelül 10perc). Ehhez a kemény habhoz adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Ennek a krémnek a felét tesszük rá a piskótára, majd még egy sor tejbe áztatott piskóta és a tetejére a maradék krém. A tetejét lehet tortadarával vagy csokireszelékkel, gyümölcsökkel díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres túrótorta - másként » Pásztortarhonya » Csokoládés sajttorta » Kókuszos tejbegríz torta
» Mandulás epertorta » Whiskey-krémes torta » Zebratorta egyszerűen » Lúdláb torta.
» Pásztortarhonya bográcsban » Finom palacsintatorta » Csirketorta 2 » Narancsos puncstorta
» Tejszínes epertorta » Liszt nélküli máktorta » Sárgadinnyés túrótorta » Joghurttorta (update 2)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.