| Torta citromhabbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 l hulala tejszín 3 ek cukor 1 cs habfixáló 1 nagy tejföl 40 dkg babapiskóta/vagy saját készítésű piskóta 1 citrom reszelt héja és leve tejben feloldva egy csomag vaníliás cukor tetejére csokidara/tortadara Elkészítés: A babapiskóták felét a tejbe áztatjuk és egy nagy tál aljába vagy egy tortaformába helyezzük. Ha magunk készítjük a piskótát akkor kis darabokra tördeljük vagy vágjuk, kibéleljük vele a tálat vagy a formát és megöntözzük egy kevés tejjel. A krémhez a cukrot, tejszínt és a habfixálót kemény habbá verjük (ez körülbelül 10perc). Ehhez a kemény habhoz adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Ennek a krémnek a felét tesszük rá a piskótára, majd még egy sor tejbe áztatott piskóta és a tetejére a maradék krém. A tetejét lehet tortadarával vagy csokireszelékkel, gyümölcsökkel díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |