Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Toszkán csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb kettévágva, kicsontozva
4-5 szelet füstölt sonka
1 nagy fej lila hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
provánszi fűszerkeverék
olajbogyó
1/2 dl kóla

Elkészítés:
A sütőtál alját kirakjuk a sonka szeletekkel és ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát. Erre jönnek a befűszerezett húsdarabok, majd megszórjuk olajbogyóval ízlés szerint. Aláöntjük a kólát, több folyadék nem is kell, hiszen a hús is enged majd és a sonka is valamennyit sütés közben.

Letakarjuk fóliával és közepes lángon egy jó 50 percet sütjük. Levesszük a fóliát, hagyjuk, hogy elfője a levét (ha túl sok lenne, le is lehet kanalazni belőle). Megszórjuk a sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt megolvadjon rajta.

Zöld fűszeres krumplipürével tálaltam, finom ebéd volt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás csirkemell » Kapros csirkeragu-leves » Almás-sajtos rakott csirke » Csirkemell pörkölt
» Meggyes, sajtos csirkemell » Tűzdelt Csirkemell » Brazil csirke » Mexikói csirke 2.
» Csirkemell görögösen » Cseréptálas csirke » Csirkemáj joghurtmártással » Csirkés pitatáskák
» Lombardiai göngyölt csirke » Sóban sült csirke » Barnasörös csirkeragu » Tökös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.