Tutireceptek.hu fejléc

Toszkán paradicsom-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg kenyér (szikkadt),
1,3 liter zöldségleveslé,
60 dkg paradicsom (lucullus),
1/2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
olívaolaj,
1 csokor bazsalikom (friss),
só.

Elkészítés:
Morzsold el a kenyeret és öntsd rá a forró zöldségleveslét.
Dobd forró vízbe a paradicsomot, húzd le a héját, vedd ki a magját és darabold fel apróra.
Vágd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg 5 evőkanál olívaolajon.
Add hozzá a paradicsomot, pár percig párold, majd keverd bele az áztatott kenyeret és a bazsalikomokat.
Főzd 30 percig, gyakran megkeverve.
Vedd ki a bazsalikomokat és tálald.
Nyáron behűtve is fogyasztható.

Tanácsok:
Kínálj hozzá könnyű, száraz vörösbort


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toszkán bableves » Toszkán csirke » Toszkán paradicsomleves » Toszkán saláta
» Toszkán kenyérsaláta » Gyümülcsös tejleves » Japán kukoricaleves » Diétás Shrek koktél
» Rizses málnaleves » Sajtkrémleves egyszerűen » Fokhagymakrém leves » Édes kölesfelfújt
» Erdélyi tárkonyos leves » Görög citromleves 2 » Sajtos karfiolleves » Öszibarack leves hidegen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.