| Toszkán paradicsom-krémleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg kenyér (szikkadt), 1,3 liter zöldségleveslé, 60 dkg paradicsom (lucullus), 1/2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 csokor bazsalikom (friss), só. Elkészítés: Morzsold el a kenyeret és öntsd rá a forró zöldségleveslét. Dobd forró vízbe a paradicsomot, húzd le a héját, vedd ki a magját és darabold fel apróra. Vágd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg 5 evőkanál olívaolajon. Add hozzá a paradicsomot, pár percig párold, majd keverd bele az áztatott kenyeret és a bazsalikomokat. Főzd 30 percig, gyakran megkeverve. Vedd ki a bazsalikomokat és tálald. Nyáron behűtve is fogyasztható. Tanácsok: Kínálj hozzá könnyű, száraz vörösbort A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |