Tutireceptek.hu fejléc

Trencséni kenyér, 750 g recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 kanál olaj
200 ml tej
1 kanál citromlé
1 kanál tejfol
1 kanál méz
400 g liszt
1 kanál koménymag
3/4 kanál só
1 kozepes fott krumli
15 g friss éleszto

Elkészítés:
Ebben a sorrendben belerakjuk a kenyérsutobe és kész.

Tanácsok:
Az én újításom, tej helyett víz/ a felfogásom miatt, engem úgy tanítottak hogy a tej kalácsba való/, koménymag helyett lenmag,és napraforgómag,picit tobb tejfol ha nincs idom krumplit fozni. Sutoben sutom, mert szeretem ha jó vastag a kenyér héja, az én gépem a kenyér tetejét nem suti jól meg. Nagyon finom az eredi recept szerint is, rozsos búzalisztbol készítik, de használtam már fehérlisztet tk.lisztel keverve

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: githaj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kovászos kenyér » Könnyű "vollkorn" kenyér » Alföldi finom kenyér » Gluténmentes kenyér
» Litván karácsonyi kenyér » Bundás kenyér rakva » Gyümölcskenyér (U1) » Lapkakenyér
» Sonkával töltött kenyérke » Gombás töltött kenyér » Krumpliskenyér » Fűszeres gyümölcskenyér:
» Gyümölcskenyér karácsonyi » Disznótoros kenyérben » Banános gyümölcskenyér » Narancsos banánkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.