Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tündérkása recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
1 egész tojás
30 dkg gesztenyemassza
kevés tej
2-3 ek rumaroma
5-6 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
1. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk az almát, majd enyhén cukros vízben puhára főzzük.
2. Később leszűrjük, és pépesre törjük, majd az egész tojással habosra keverjük.
3. Fontos, hogy csínján bánjunk az ízesítéshez használt vaníliás cukorral!
4. A kikevert pép felét egy mély üvegtálba terítjük, erre a tejjel fellazított, rumaromával ízesített gesztenyemasszát tesszük.
5. Erre jön a pép másik fele, melynek a tetejét 5-6 dkg darált dióval megszórjuk.
6. Kb. 30 perc hűtés kell ahhoz, hogy finom legyen.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta pudingkrémmel » Tepsis palacsinta (meggyes) » Hagyományos tarkedli » Kókuszos csók
» Óriás almás palacsinta » Mandarin szelet » Túrós rudak » Réteges joghurt
» Bögrés diós » Tejfölös édesség » Marika szelet 2 » Habos rácsos
» Mogyorós -csokis perec » Nutellás kekszgolyók » Fánk kezdőknek is » Almás felfújt


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.