Tutireceptek.hu fejléc

Tündérkása recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
1 egész tojás
30 dkg gesztenyemassza
kevés tej
2-3 ek rumaroma
5-6 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
1. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk az almát, majd enyhén cukros vízben puhára főzzük.
2. Később leszűrjük, és pépesre törjük, majd az egész tojással habosra keverjük.
3. Fontos, hogy csínján bánjunk az ízesítéshez használt vaníliás cukorral!
4. A kikevert pép felét egy mély üvegtálba terítjük, erre a tejjel fellazított, rumaromával ízesített gesztenyemasszát tesszük.
5. Erre jön a pép másik fele, melynek a tetejét 5-6 dkg darált dióval megszórjuk.
6. Kb. 30 perc hűtés kell ahhoz, hogy finom legyen.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szirupos-mákos kalács » Ribizlis-málnás gyümölcstorta » Gesztenyés diós szelet » Répa torta Ivántól
» Kinder pingui » Almás táska(Kata-féle) » Tejföltorta egyszerű » Vakondtúrás torta
» Keksztekercs 2 » Fánk tepsiben sütve » Gyümölcsös (meggyes) lepény » Újévi malacka
» Édes tejes pita » Három élvezet » Kijevi torta » Málnahabos csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.