Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Turbános sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

25 dkg liszt
12 dkg margarin
2 db tojássárgája
12 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1-2 tk tejföl

Töltelékhez:

40 dkg darált dió
30 dkg cukor
kb 1/2 dl víz
mazsola, meggy - ízlés szerint (opcionális)

Szóráshoz:

porcukor
vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztát az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét.
A tölteléket úgy készítjük, hogy a cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a darált diót, illetve az ízlés szerinti mazsolát, esetleg meggyet. A diót nem szabad megpirítani előtte! A tölteléknek kézzel jól formázható állagúnak kell lennie.
A kinyújtott tésztából kb. 3 cm-es korongokat szúrunk ki, és minden korongra diónyi tölteléket teszünk.
A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük.
Kb. 180 C fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből kb. 40 darab sütemény lesz.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra megpuhul. Fagyasztani is nagyon jól lehet!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: h-h-h-h


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol teasütemény » Kakaós-meggyes sütemény » Kókuszos sütemény » Rázott túrós sütemény
» Sós omlós aprósütemény » Vastag mákos sütemény » Finom sütemény » Almás-habos sütemény
» Reggeli sütemény » Őszi gyümölcsös sütemény » Kekszes-mákos sütemény » Kókuszos almás sütemény
» Milánói aprósütemények » Nap és est sütemény » Habos-almás sütemény » Finom meggyes sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.