Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Palacsinta:

30 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
pici só
3 ek kristálycukor
kb 5 dl szódavíz

Töltelék:

25 dkg túró
2 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
fél üveg áfonya lekvár
fél üveg szilvalekvár

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén.

Félretessszük pihenni kb fél órára, utánna kisütjük a palacsintákat.

Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, alaposan összetörjük és keverjük egy villával.

Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár.... A tetejére palacsinta kerüljön.

Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Laza szórós túrós » Túrós köles gombócleves » Szilvás-túrós lepény » Túrós alagút
» Rakott gombás saláta » Almás palacsinta. » Túrós karfiol » Palacsinta Ági módra
» Fahéjas almapalacsinta » Ízes juhtúrós pogácsa » Juhtúrós újkrumpli » Túrós almás muffin
» Rakott csusza » Rakott brokkoli és karfiol » Bólyi túroslepény » Pudingos-túrós krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.