Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós – baconos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 tojás (+még a tetejének megkenéséhez)
1 dl tej
1 kocka ( 5dkg ) élesztő
60 dkg liszt
30 dkg vaj
3 kiskanál só
5 vékony szelet bacon
0,5 dl olaj

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!

Körülbelül 20-30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk jól belisztezett deszkán vagy asztalon, a szalonnát kis kockákra vágjuk fel, és az olajban megsütjük, majd a kinyújtott tésztán elegyengetjük, és feltekerjük rétes szerűen a tésztát.

Kb 1,5 centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsibe helyezzük őket és tojással megkenjük.

Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós kifli (janita) » Juhtúrós pogácsa II. » Marcipános-túrós kalács » Juhtúrós gomba
» Fokhagymás diós pogácsa » Éjszakai hűtős pogácsa » Túrós alagút » Inci nénje túrós pitéje
» Andi elállós pogácsája » Kétsajtos pogácsa » Túrós lepény » Töltött ropogós pogácsa
» Tepertős pogácsa 2 » Aludttejes pogácsa » Kapros- juhtúrós nokedli » Háromszéki pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.