Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-barackos-kakaós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 3 evőkanál keserű kakaópor; 40 dkg finomliszt Graham-liszt is lehet; 15 dkg porcukor
A töltelékhez: 1 db citrom reszelt héja; 40 dkg konzerv/friss őszibarack idényben jobb a friss, de más friss gyümölcs pl. szilva, meggy is lehet; 5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz; 1 kg tehéntúró; 1 csomag vaníliás cukor; 25 dkg porcukor; 3 db tojás
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tartjuk 1-2 órán át.
A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a ledarált babapiskótát és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, bele-reszeljük (a reszelő durva fokán) az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk.
A másik tésztacipót - az aljához hasonlóan - a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 percig sütjük.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eredeti bécsi szelet » Fehér mázas sportszelet » Diós- citromos szelet » A jól bevált üdítős szelet
» Pudingos szelet » Rákóczi túrós szelet » Tiramisu szelet(finom) » Őszibarackos szelet
» Pórés busaszelet » Isteni szeletek » Epres vaníliaszelet » Hússzelet dijonase
» Tiramisu szelet » Finom Kivi szelet » Rózsa szelet » Csokoládés szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.