Tutireceptek.hu fejléc

Túrós batyu (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 csipet só
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg sütőmargarin
2 tojás sárgája
1,8 dkg élesztő
A töltelékhez:
25 dkg túró
2-3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
5 dkg mazsola
1 egész tojás

Elkészítés:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, mire letelik a 1/2 óra, a sütőnk is kellőképpen felmelegedik. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-ropogós » Barckos, mákos túrós rétes » Májusi sajtos batyu » Batyuban sült hús
» Meggyes-túrós alagút » Túrós pogácsa egyszerűen » Pikáns túrós palacsinta » Túrós körtetorta
» Túrós batyu gyümölccsel » Túrós gyümölcsös felfújt » Túrós-almás-szójaszelet » Rém egyszerű túrós gofri
» Aljnélküli túrós » Zöldséges csirkebatyu » Almás piskóta(Kata-féle) » Rákóczi túrós I.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.