Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-Brownie recept

Kategória:


Hozzávalók:
Tésztához:
50 g liszt átszitálva(én kókuszlisztet használtam, de lehet tk tönköly liszt v zabpehely liszt is)
50 g darált dió
4-6 ek karobpor
4-6 ek bio kakaópor (ez és a karobpor mennyisége csak ízlés kérdése)
1/2 tk sütőpor v szódabikarbóna
80 g xilit
1 tk vaníliás xilit v vanília aroa
2 egész tojás
1 dl semleges ízű olíva olaj v. olvasztott teavaj
vanilía aroma
2 tk cikoria kávé
apróra vágott dió
Forma kikenéséhez:
kevés vaj
Krémhez:
250 g zsírszegény túró
40 g xilit
1 tk vaníliás xilit
1 egész tojás

Elkészítés:
1.Egy tálban keverjük össze száraz hozzávalóval, vagyis a liszttel, kakaóporral,karobporral, sütőporral. (Vagy fel is olvaszthatjuk a kakaó-karobporokat, ilyekor a nedves anyagokhoz keverjük, vigyázva hogy nehogy kicsapja a tojást)
2.A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd alacsony fokozaton adjuk hozzá a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, végül csurgassuk hozzá az olajat is.
5.Vegyünk elő egy fakanalat, és a száraz hozzávalókat óvatosan keverjük a tojásos masszához. Legyünk óvatosak, nehogy összetörjük a habot.
A krém!
1.A krémhez egy villával nyomkodjuk szét a túrót, majd keverjük bele az egész tojást és a kétféle cukrot.
2.A formát kenjük ki vajjal, majd kanalazzuk bele a csokis massza felét. Egyenletesen oszlassuk el. Erre jöhet a túrókrém úgy, hogy a két réteg ne keveredjen egymással. Befejezésül jöhet a maradék csokis massza a tetejére. Nem könnyű vele dolgozni!! Ha összekeverednek kicsit az sem baj.
3.Előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. Ha még ragad a tűre a tészta, akkor is vegyük ki a sütőből, mert ha túlsütjük, elveszti krémes lágyságát, nagyon száraz lesz, amikor kihűl.
4.Langyosan már szépen szeletelhető, de a lágy textúra miatt szélesebb eszközzel - pl. tortalapáttal- emeljük ki a szeleteket.

Tanácsok:
Szigorúan 2-es időszakos!
A kakaó és karob pórral kapcsolatban, ha felolvasztásnál maradna valaki akkor azt kis vajba tegye. Az olaj helyett vajat használj és abba olvaszd fel.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Kiscsijke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos sós ropogós » Sokmagos kenyér » Zabpelyhes-mandulás cookie » Túrógombóc - gríz nélkül
» Kókuszos csoda CANDIDA diéta » Kókuszos kölesgolyó » Zabpehelyfasírt candidásoknak » Almás lepény - candidásoknak
» Rezgő szelet » Túrógombóc (hamis) » Csokiskocka » Sajtos-köményes muffin
» Frozen Fruits » Kató néni grízgaluskája » Gyergyói rakott tojás » Túrós szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.