Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-mazsolás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


a tésztához:
15 dkg Rama margarin
4 db tojás
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
50 dkg liszt
Rama margarin a sütőforma
kikenéséhez
a töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 dl rum vagy rumaroma

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két
részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformát. A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 40 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: gonoszdi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sportszelet » Gombás natúrszelet » Csupa túrós boci szelet » Raffaello szeletek
» Tereza szelet » Diós szeletkék » Ági szelet(Kata-féle) » Irénke szelet
» Csíkos szelet » Bolero -szelet » Prágai szelet » Lúdláb Szelet Vicky módra!
» Csokihabos-diós szelet » Vaníliás fagyi szelet » Isteni szeletek » Túrós tökszeletek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.