Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
28 dkg liszt
3 dkg margarin vagy vaj
2-3 evőkanál méz
7, 5 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
3 dl tej
1 cs vaníliás puding
3-5 evőkanál cukor ízlés
3 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin + fél dl víz
lekvár (ízlés szerint ki milyet szeret)
1/2 kg túró

Elkészítés:
A vajat, cukrot és a mézet összeolvasztjuk egy edényben, majd levesszük a tűzhelyről. Felverjük a tojást és a sárgát, majd hozzáadjuk. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a langyosra hűlt masszához hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges kevés lisztet adjunk még hozzá, hogy ne legyen ragadós. Két részre osztjuk és egy 30*36 cm-es tepsiben vagy tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt.

A tejben felfőzzük a pudingot a cukorral, majd kihűtjük. A zselatint hozzáadjuk a vízhez, felmelegítjük. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a pudinggal és a zselatinnal, végül a túrót is hozzáadjuk.

Az egyik lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet, majd a másik lapot is megkenjük lekvárral és a lekváros részével lefelé ráfordítjuk a krémre. A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós Borzas Kata » Karácsonyi mézes figurák » Habos Túrós Sütemény » Öntött túrós
» Lusta túrós » Diós-mézes banán desszert! » Linzeres kapros túrós » Gyors túrós süti
» Eperzselés-túrós kocka » Almás-túrós farsangi fánk » Mézes bodzaszörp » Barackos, túrós szelet
» Barna mézespite » Rákóczi túrós 2 » Mézes-diós sajtsaláta » Ribizlis-túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.