Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-narancsos knédli gombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
50 dkg liszt
0,5 dl olvasztott vaj
30 dkg túró
5 dkg porcukor
1/2 tasak vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
Az öntethez:
4 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
4 dl tej
1 evőkanál liszt
1 rúd vanília

Elkészítés:
1. A tejben elkeverjük az élesztőt és a kristálycukrot.A liszthez adjuk az olvasztott vajjal együtt.
A tésztát egyneműre,ruganyosra dagasztjuk,és 1 órán át hagyjuk kelni.
A túrót elkeverjük a porcukorral,,a vaníliás cukorral,a narancs reszelt héjával.
A tésztát 8 részre osztjuk,gömböket formázunk belőle,ellapítjuk,és a közepükbe 2 kanál túrót teszünk.

2. Visszaformázzuk gömbnek,és lisztezett felületen 30 percig újra kelesztjük.
A vaníliaöntethez a tojások sárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral.Hozzákaparjuk a kettévágott vaníliarúd magjait.Csomómentesre keverjük a liszttel,majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet.Takarékon sűrűre főzzük(ne forrjon!),nagy fazékban vizet forralunk,szűrőt helyezünk bele,(ne érjen a vízbe!),kettesével a szűrőbe tesszük a gombócokat,és fedő alatt, kb. 20 perc alatt készre gőzöljük őket.

Kalóriatartalom: 880 kcal
Szénhidráttartalom: 146 gramm

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnapörcös gombóc » Egyszerű túrógombóc » Rafaelló gombóc » Erdélyi húsgombóc leves
» Pihe-puha túrógombóc » Májgombóc-saját recept » Gyors szilvásgombóc » Bugaci húsgombóc leves
» Hortobágyi húsos gombóc » Sonkás zsemlegomboc » Túrógombóc másképp. » Májgombóc (levesbetét)
» Kimélő csirkegombócleves » Fahéjas almagombóc » Káposztagombóc másként » Túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.