Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós pacsóka recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró (húsdarálón ledarálva)
1 csapott kávéskanál só
1 tojás
0,5 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
kb. 35 dkg finomliszt átszitálva
1 késhegynyi kristálycukor

Olaj a kisütéshez.

15 dkg reszelt sajt a szóráshoz.

Elkészítés:
A tejben a késhegynyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.

1,5 cm vastagra nyújtva korongokat szúrunk belőle, forró olajban kisütjük, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Azért írtam a lisztnél hozzávetőleges mennyiséget, mert függ a túró nedvességtartalmától és a tojás nagyságától.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós pite » Túrós zsömle » Gyors túrós » Csokoládés túrószelet
» Boi túrós » Túrós béles » Kapros- juhtúrós nokedli » Merülős túrós
» Habos túrós sütés nélkül » Kapros-túrós lepény » Túrós-kapros rakott tészta » Túrós málnaturmix
» Juhtúrós Lepény Albi módra » Túrós borkrém » Juhtúrós halfilé rántva » Juhtúrós pogim


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.