Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-ropogós recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg margarin
35 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
A túrót kissé áttörjük, összegyúrjuk a margarinnal, a liszttel, a sóval, a tojással. Amikor a tésztát jól összedolgoztuk kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és sütőlemezre fektetjük. A tetejét megkenjük tejjel és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Ezután derelyevágóval vagy késsel 8-10 cm hosszú kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor már csak langyos a vágatok mentén rudakra tördeljük. Gyorsan elkészíthető, finom nassi.

Tanácsok:
A tésztába lehet gyúrni pirított zabkorpát vagy bár milyen magvakat.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: muchajutka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karaván pogácsa » Banános túrókrém » Egyszerű sajtosrúd » Krumplis-tejfölös muffin
» Sült gesztenye » Túró torta másképp » Szódás focaccia » Medvehagymás-sajtos kifli
» Parmezánchips » Kókuszgolyó másképp » Sós kifli » Újhagymás-kecskesajtos muffin
» Mákos-szezámos sósrúd » Sokáig elálló sajtos rúd » Sajtos csavart » Hájas borkorcsolya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.