Tutireceptek.hu fejléc

Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors

Elkészítés:
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors túrós lepény » Pogácsám a 80-as évekből » Zabpelyhes süti II. » Nagypapa túrósa (update 1)
» Almás-sajtos kacsamell » Sajtos, sonkás zsebes hús » KAVART TÚRÓS » Habos túrós piskóta
» Sajtos hús » Sajtos-diós dip » Túrós borkrém » Sonkás sajtos csiga
» Gombás-sajtos bukta » Juhtúrós kocka » Túrós-baracklekváros isler » Joghurtos pogácsa 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.